Fabricarea mobilerului eco

Aşa cum s-a înţeles deja, subiecte actuale în zilele noastre sunt atingerea eficienţei energetice, managementul resurselor naturale şi elaborarea de noi modele sociale. Iată de ce se impune de asemenea ca şi industria mobilei să caute noi soluţii în domeniul reciclării şi al sistemelor de producţie inteligente. De la producătorii din această sferă a economiei se aşteaptă rezultate maxime cu resurse minime.

Specific în cazul producţiei de mobilier eco este faptul că din cauza naturii materialelor (de exemplu hârtie reciclată) se obţin forme apropiate de natură, un lucru destul de greu de realizat în cazul mobilierului convenţional. Materialele care se utilizează în cazul acestui tip de producţie sunt materii prime naturale din orice fel de lemn, deşeuri de hârtie, sticlă şi altele.

1
Fotografie

2
Fotografie

3
Fotografie

4
Fotografie

 

Având în vedere că tehnologiile de fabricare a mobilei din materiale reciclabile nu sunt încă bine dezvoltate, posibilitatea de oferire a unei game complete de produse, care să acopere toate preferinţele şi nevoile consumatorilor, este limitată. Cu toate acestea, acel mobiler eco care este deja pe piaţă are durabilitate şi robusteţe garantată. Preţurile mobilierului produs în mod ecologic sunt mai ridicate decât cele ale mobilierului convenţional. Motivul este că materiile prime utilizate sunt de asemenea obţinute la anumite standarde de producţie ecologică şi acest lucru le ridică preţul (http://burgas-reporter.com/2012/03/1710/).

Însemnul de calitate este parte integrantă din conceptul de dezvoltare durabilă. Pentru producţia de mobilier însemnul de calitate Öko Control este considerat foarte important. Sunt recomandate de asemenea şi Blauer Engel, Österreichisches Umweltzeichen, Europäisches Umweltzeichen şi еco-Institut. Comportamentul responsabil în relaţia cu mediul înconjurător şi grija pentru sănătate sunt strâns legate.

Mai multe despre cerinţele pentru obţinerea însemnelor de calitate Blauer Engel, Österreichisches Umweltzeichen, Europäisches Umweltzeichen şi Eco-Institut puteţi obţine accesând următoarele link-uri: