Rezumat

Conceptul global ce se impune ca o forţă din ce în ce mai puternică în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă, pe de o parte duce la modificări obiective în macro-mediul extern al companiilor, lucru ce se reflectă în legislația și reglementările din diferite țări şi care impune cerințe stricte cu privire la protecția mediului. Pe de altă parte, micro-mediul extern suferă şi el schimbări în această privință. Acest lucru este ilustrat prin cerințele în creștere, exprimate de consumatori și de societate faţă de companii şi produsele acestora.

Prin prezenţa acestor modificări în cadrul mediului de afaceri se înregistrează încet, dar sigur schimbarea valorilor moștenite privind cultura organizațională. Noile valori sunt asociate cu gradul de conștientizare a tuturor angajaților ce trebuie să lucreze pentru a păstra echilibrul ecologic și dezvoltarea durabilă.

Organizațiile care urmăresc atingerea unui grad ridicat de competitivitate, sunt printre primele care adoptă aceste valori. Prin urmare, este necesar să se dezvolte noi produse și procese pentru a construi noi structuri organizatorice. Doar organizațiile care au creat un mediu propice pentru inovare, vor putea face față cu succes acestor provocări. Una dintre posibilele soluții este de a construi un sistem de management al mediului cu ajutorul căruia în cazul în care apare ideea unui nou produs, proces sau activitate să se poată stabili potențialul impact asupra mediului.